четвер, 22 жовтня 2020 12:22

Тут можуть бути і ваші фото: в Telegram "роздягнули" 100 тисяч жінок без їхньої згоди

Відповідно до нового звіту розвідувальної компанії Sensity фальшиві оголені зображення більш 100 тисяч жінок були створені з фотографій в соціальних мережах і опубліковані в інтернеті. Штучний інтелект в цифровому вигляді видаляє одяг з фотографій жінок і поширюється в додатку Telegram. Деякі з жертв "виявилися неповнолітніми". Про це повідомляє британське агенство BBC.

Sensity стверджує, що використана технологія - це "діпфейк-бот".
Діпфейкі - це реалістичні зображення і відео, засновані на реальному шаблоні, які генеруються у додатку.Його створили, щоб підробити порнографічні відеоролики знаменитостей.
Виконавчий директор Sensity Джорджіо Патріні сказав, що перехід до використання фотографій приватних осіб є відносно новим.
"Досить мати обліковий запис в соціальній мережі з загальнодоступними фотографіями, щоб стати мішенню", - попередив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах хочуть заборонити користуватися телефонами

За словами Sensity, більшість користувачів цих каналів, приблизно 70 відсотків, з Росії та сусідніх країн. Багато каналів, досліджені компанією, все ще активні.

Автор: Sensity
 

Ботів можна використовувати безкоштовно, але вони створюють фальшиві зображення оголеної натури з водяними знаками або тільки частково. Потім користувачі можуть заплатити комісію в розмірі кількох центів, щоб повністю "розкрити" зображення. "Тариф для новачків" сягає 40 грн за створення 100 підроблених оголених зображень без водяних знаків протягом семи днів.

Адміністратор сервісу, який не захотів озвучувати свого ім'я, заявив, що "голі" фото - це "розвага, яке не пов'язане з насильством".

"Мене це не хвилює. Це розвага, яке не пов'язане з насильством. Ніхто нікого не буде шантажувати цим, оскільки якість обробки залишає бажати кращого ", - сказав адміністратор.

Він також стверджує, що розробники стежать, щоб не використовувалися фото дітей.

За його словами, рішення про те, ділитися чи з іншими отриманими "оголеним" знімком, приймає сам користувач. Він також повідомив, що незабаром все зображення будуть видалені.

Автори дослідження Sensity поділилися своїми висновками з Telegram, VK, а також з відповідними правоохоронними органами, однак не отримали відповіді.

Зараз ви читаєте новину «Тут можуть бути і ваші фото: в Telegram "роздягнули" 100 тисяч жінок без їхньої згоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі