четвер, 14 лютого 2019 16:30

Що треба їсти, щоб радіти

Що треба їсти, щоб радіти
Шоколад продукує щастя. Фото: Endorfin Foods

25 грамів чорного шоколаду рекомендують вживати на добу. Тоді організм отримає необхідну дозу "молекул щастя".

У темному шоколаді (какао не менше 70%) міститься ціла низка сполук, які можуть сприяти виробленню "молекул щастя" , - йдеться у блозі для Gazeta.ua Олександра Скорохода.

"Основний вплив шоколаду на синтез "молекул щастя" пов'язаний з цукром! Подразнюючи специфічні рецептори на нейронах - глюкоза сприяє виробленню ендорфінів – природних опіатів, які дають легкий стан ейфорії. Оскільки шоколадом нас винагороджували, заохочували в якихось особливих випадках у дитинстві – мозок це запам'ятовує. Щоразу, коли ми вживаємо шоколад, спрацьовує знову дофамінова система – синтезуються "молекули щастя"", - пише кандидат біологічних наук.

З точки зору фізіології та біохімії, щастя – це стан організму. Він пов'язаний з так званими "молекулами щастя" - ендорфінами, ендоканабіноїдами, серотоніном та дофамином.

Фахівець радить не зловживати шоколадом. Він має високу калорійність та містить багато жиру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зняти стрес: продукти, які допомагають розслабитись

"Це становить великий ризик для набору зайвої ваги. Особливо це стосується молочного і білого шоколаду, які фактично тільки дають порожні калорії у вигляді жирів і цукру", - йдеться у блозі.

Природний наркотик, що міститься в нашому організмі, називається "ендорфін". Ця речовина здатна зробити людину безмежно щасливим, але на дуже короткий термін. Один з найшвидших способів відчути ейфорію - пофліртувати з людиною, яка вам приємна.

Зараз ви читаєте новину «Що треба їсти, щоб радіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі