вівторок, 21 березня 2017 11:51

Скільки школярів навчаються у класах, де менше 15 учнів

Скільки школярів навчаються у класах, де менше 15 учнів
Міносвіти створює опорні школи. Фото: zn.ua

Понад 60% дітей у сільських школах навчаються у класах, де менше 15 учнів. Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час виступу на Раді регіонального розвитку.

Часто у таких навчальних закладах один вчитель читає кілька предметів. Це нівелює якість освіти, каже міністр.

"Школа існує заради дитини, а не дитина існує, щоб стояла будівля школи чи оплачували години вчителя. Школа потрібна, щоб наші діти отримували якісну освіту. Вона стане для них квитком у майбутнє. Тому наша мета – створити таку інфраструктуру закладів, щоб ми могли підвезти до якісної, добре обладнаної школи кожного українського школяра", - розповідає Лілія Гриневич.

За словами міністра, найменш фіктивна мережа шкіл у Чернігівській, Сумській і Кіровоградській областях. Задля отримання дітьми якісної освіти міністерство продовжує створювати опорні школи. Нині працює 178 таких навчальних закладів. Вони мають 511 філій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто ризикує залишитися без стипендії?

На офіційному сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати указ про шкільну форму. Автори петиції вимагають надати право школам і батькам самостійно вирішувати питання одягу учнів.

Зараз ви читаєте новину «Скільки школярів навчаються у класах, де менше 15 учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі