четвер, 31 травня 2018 11:11

Першокласники отримають набори LEGO: чим корисна гра для дітей

Першокласники отримають набори LEGO: чим корисна гра для дітей
Використання LEGO на уроках — один з методів навчання у Новій українській школі. Фото: ua.news

Учні 1 класу отримають 2 типи наборів LEGO. Кожному школяреві видадуть "Шість цеглинок". Конструктори LEGO Play Box - на кожен клас.

Вчителі також отримають матеріали з методиками навчання і роботи з дітьми за використанням конструктора. Вони матимуть більше можливостей застосовувати пошукові, ігрові та діяльні методи навчання.

"З LEGO можна придумати безліч творчих вправ і використовувати як дидактичний матеріал на уроці. Все залежить від того, як вчитель підійде до цього. Хтось - творчо, і вигадає цікаві завдання. Хтось поставиться до таких ігор скептично. Це залежить від кваліфікації педагога", - каже Gazeta.ua кандидат психологічних наук Ірина Губеладзе.

Завдяки LEGO діти стають більш посидючими і врівноваженими. Складання деталей розвиває мовлення, дрібну моторику, увагу, просторове мислення, говорить фахівець.

"Педагоги використовують елементи LEGO під час вивчення іноземної мови. В англійській мові є певний порядок слів у реченні. До прикладу, у ньому п'ять слів. Дитині дають п'ять деталей LEGO і п'ять карток зі словами. Школяр грається і вибудовує речення. Коли діти роблять це руками, вони легше розуміють і швидше запам'ятовують. Можна дати завдання на уроці творчості не намалювати щось, а створити з деталей гри і скласти про це розповідь", - радить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можна порівняти зі службою у церкві" - що думають українці про шкільні лінійки

Ігри безкоштовно надав данський благодійний фонд The LEGO Foundation. Наборами забезпечать 17 тис. шкіл з усієї України. Перший етап доставки відбудеться у червні цього року. Решта — до кінця року.

Використання LEGO на уроках — один з методів навчання у Новій українській школі. Вона стартує у вересні цього року. Ігрові методики навчання зможуть випробувати майже 400 тис. першокласників з 16 тис. шкіл. Там проводитимуть навчання майже 22 тис. учителів.

Зараз ви читаєте новину «Першокласники отримають набори LEGO: чим корисна гра для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі