понеділок, 26 березня 2018 12:28

Оновили програму з літератури для старших класів

Оновили програму з літератури для старших класів
Програма із зарубіжної літератури для учнів 10 та 11 класів набуде чинності з 1 вересня 2018 року. Фото: b-reading

У Міністерстві освіти і науки оновили програму з літератури для учнів 10-11-х класів.

Програма набере чинності з вересня нинішнього року, пише 24tv.ua.

У 10 класі не вивчатимуть "Гобсека" Оноре де Бальзака і "Анну Кареніну" Льва Толстого. В 11 класі з обов'язкового читання забрали "Джакомо Джойс" Джеймса Джойса і "Чуму" Альбера Камю.

В обов'язковій програмі з'явилися "Крадійка книжок" Маркуса Зузака, "Алхімік" Пауло Коельо, "Пісочний чоловік" Ніла Геймана, "Провина зірок" Джорджа Гріна тощо.

До оновлення програми долучилися фахівці Міносвіти, вчителі та літературознавці. Тепер програма враховує читацькі можливості учнів 10-11 класів, кажуть фахівці.

У додатковій програмі з'явилися поезії Боба Ділана, цикл творів про Адріана Моула, Сью Таунсенда тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто контролюватиме якість освіти

З попередніх класів у старші перенесли "Фауста" Йоганна Вольфанга Гете, "Божественну комедію" Данте Аліґ'єрі, "Одіссею" Гомера, "Гамлета" Вільяма Шекспіра, "Крихітку Цахес, на прізвисько Цинобер" Теодора Гофмана.

З нового навчально року до першого класу прийматимуть за місцем прописки. Для першокласників не влаштовуватимуть конкурсний відбір. Звичайні середні школи, гімназії та ліцеї зрівняли у правах. Адже у новому Законі "Про освіту" не передбачені спеціалізовані школи з поглибленим вивченням окремих предметів.

Зараз ви читаєте новину «Оновили програму з літератури для старших класів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі