вівторок, 12 грудня 2017 14:30

Хто контролюватиме якість освіти

Хто контролюватиме якість освіти
Державна служби якості освіти - ідеологічно нова державна структура. Фото: nkontrol.org.ua

Уряд прийняв рішення про створення Державної служби якості освіти. Це ідеологічно нова державна структура, розповідає Gazeta.ua юрист ГО "БАТЬКИ SOS" Роман Бондаренко.

Нову структуру заснували на базі Державної інспекції навчальних закладів. Вона стане інструментом забезпечення якості освіти.

"На відміну від попередньої організації, ця служба виконуватиме не каральні функції. Її мета - допомагати керівництву та адміністрації шкіл, вчителям підвищувати якість навчання учнів. Завданням нової служби буде забезпечення реалізації єдиної державної політики щодо якості навчання у закладах загальної середньої освіти", - розповідає фахівець.

Міністерство освіти і науки протягом 2 місяців повинне розробити і подати до Кабміну проект Положення про Державну службу якості освіти. У ньому пропишуть компетенцію і завдання служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансову грамотність варто зробити окремим предметом - Гриневич

"Служба матиме свої представництва чи відділення в усіх регіонах. Вона матиме право розглядати звернення громадян та звертатися до суду щодо порушень державних освітніх вимог. Служба також проводитиме моніторинг якості освіти", - каже Роман Бондаренко.

До 1 грудня всі школи повинні оприлюднити інформацію про надходження та використання усіх коштів. Це норма прийнятого у вересні Закону "Про освіту". Міносвіти планує запровадити відповідальність за неподання звіту про доходи. Керівники закладів, які не виконають вимогу, отримають догану.

Зараз ви читаєте новину «Хто контролюватиме якість освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі