пʼятниця, 08 грудня 2017 07:25

Яку роль відіграє батько у житті хлопчика

Зовнішній світ дитина сприймає через двох людей - матір і батька. До 2-3 років у хлопчика сильний емоційний зв'язок з матір'ю. У віці 3-7 років у батько допомагає йому ідентифікувати себе як чоловіка, каже психолог Володимир Гаріпов.

"Перше розуміння "я теж чоловік, як і тато" хлопчик отримує у спостереженні та наслідуванні за своїм батьком. Наприклад, у певних ситуаціях, конфліктах, прагненнях до своєї мети або під час взаємодії з іншими хлопчик ототожнює свою поведінку з чоловічою, а не жіночою. Важлива повноцінна присутність батька не тільки у соціальному житті, а й у побуті. Тоді хлопчик бачить батька і в хороших, і в поганих ситуаціях. Так у нього формується цілісний образ чоловіка", - каже фахівець.

Автор: parents.
 

Батько повинен виконувати у житті сина кілька функцій. Серед таких - формування відчуття безпеки у зовнішньому світі. Дитина повинна відчувати, якщо з нею щось трапиться, вона завжди може звернутися до батька за допомогою.

За допомогою батька син ототожнює себе з усім родом. У хлопчика повинна бути можливість порівняти і прийняти рішення про те, що він хоче взяти від свого роду, а що не хоче.

Автор: capetrain.com
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховувати сина - поради психолога

"Бажано, щоб саме рідний батько виконував чоловічі функції. Саме з батьком формується глибинний родинний зв'язок, звідки хлопчик черпає генетичну інформацію. Інший чоловік добре впорається з функціями опіки, захисту, забезпечення, наставництва, але хлопчик завжди шукатиме відповіді на запитання: "А як це у мого батька?". Якщо у сім'ї батька немає, жінка ні в якому разі не повинна шукати способи замінити чоловічу роль собою - стати для хлопчика одночасно і батьком, і матір'ю. Потрібно шукати інших чоловіків: дідуся, дядька чи тренера зі спортивної секції", - каже Володимир Гаріпов.

Батько - дуже важливий у житті доньки. Він виконує кілька основних функцій у її формуванні. Дівчинка звертається до матері за безумовним прийняттям. До батька - за безумовним захистом. Тому його авторитет у чомусь більш вагомий для дівчинки, ніж авторитет мами.

Зараз ви читаєте новину «Яку роль відіграє батько у житті хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі