четвер, 17 серпня 2017 16:53

Як показувати дитині мультики - поради психолога

Як показувати дитині мультики - поради психолога
Мультсеанси не повинні тривати більше 30 хв. Якщо дитина має проблеми із зором, перегляд має бути 15-20 хв. Фото: MissMedia

Діти пізнають світ через зорові образи. Саме мультфільми мовою зорових образів несуть дітям інформацію з екранів, розповіла Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

"Дуже важливо, що дивитимуться діти. Якщо на екрані демонструють агресію, то дитина перейме на себе таку модель поведінки. Намагатиметься реалізувати її в реальне життя. Тому мультфільми мають бути повчальними", - каже психолог.

Дитячі мультфільми повинні мати якісне озвучення. Герої - говорити виразним, емоційним голосом. Особливо, це стосується іноземних мультфільмів, каже фахівець.

"Найкращий час для мультсеансу - перша половина дня. Дитина ще не втомилася. Вона активна, тому добре сприймає інформацію. Перед сном варто показувати спокійні мультфільми. Гіперактивним малюкам їх краще не дивитися. Вони погано засинатимуть і неспокійно спатимуть", - пояснює Наталія Носаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зупинити дитячу істерику - поради психолога

Мультсеанси не повинні тривати більше 30 хв. Якщо дитина має проблеми із зором, перегляд має бути 15-20 хв. Довгі мультики краще розбити на короткі серії та показувати поступово, радить психолог.

"Раджу батькам зібрати власну колекцію добрих мультфільмів. Попередньо перегляньте їх самі. Вирішить, чи варто показувати малюкові, чи відповідає він віку дитини. Обмежуйте час перегляду. Обговорюйте з дитиною те, що вона побачила на екрані. Завдяки цьому розвиватиметься уява та фантазія", - додає Наталія Носаль.

Психологи радять читати на ніч казки дітям. Вони формують у малюка уявлення про добро і зло, людські цінності. Казки варто читати і немовлятам. Це формує емоційний контакт між матір'ю та дитиною. Дітям до 3 років найкраще підійдуть народні казки, де серед героїв буде багато тварин. У віці 7 років дитині потрібно прищеплювати любов до книги та розвивати інтерес до літератури.

Зараз ви читаєте новину «Як показувати дитині мультики - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі