субота, 29 липня 2017 11:35

Фініш вступної кампанії: у МОН вирішують, кому дістануться бюджетні місця у вузах

Фініш вступної кампанії: у МОН вирішують, кому дістануться бюджетні місця у вузах
Загалом вузи отримали приблизно 1 млн. 730 тис. заяв: 647 011 - у паперовому вигляді, а 1 082 848 – у електронному Фото: osvita.uz.ua

За період вступної кампанії в українські вузи звернулося 511 тис. 146 абітурієнтів. Ці заяви також стосується молодшого спеціаліста та магістра.

Загалом вузи отримали приблизно 1 млн. 730 тис. заяв: 647 011 - у паперовому вигляді, а 1 082 848 – у електронному. Електронні кабінети зареєстрували 158 тис. 493 особи.

Зараз розпочався новий етап вступної кампанії – розподіл адресного замовлення. До 12 години 1 серпня Міністерство освіти і науки оприлюднить дані про вступників, які отримають рекомендації на бюджетні місця за результатами адресного розміщення держзамовлення.

"Основні рекомендації щодо зарахування на бюджетні місця отримують вступники, які мають порівняно більші конкурсні бали. При цьому, рекомендації щодо зарахування вступникам на навчання надаватимуться за тою пріоритетністю, яку визначив сам вступник. Місце держзамовлення направлять у той ВНЗ, який він обрав першим по приорітетності. Всі інші заяви цього вступника (з меншою пріоритетністю) після того, як він отримає бюджетне місце в одному виші, вже не будуть розглядати. Таким чином, буде можливість отримати рекомендації на бюджетне місце наступним по рейтингу абітурієнтам", - розповів директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дешеве задоволення: скільки коштує диплом у столичних вузах

Також чиновник додав: якщо вступник не отримав державне місце, це означає, що місця закінчилися на тих вступниках, які мають вищі конкурсні бали.

"Абітурієнти, які отримали рекомендації, повинні до 5 серпня виконати вимоги до зарахування. Зарахування вступників за державним або регіональним замовлення потрібно провести не пізніше 12-ї години 7 серпня. Переводити на вакантні місця державного і регіонального замовлення на основі повної загальної середньої освіти будуть не пізніше 18 серпня. Зараховувати осіб на комерційну форму навчання будуть – не пізніше 30 вересня",- повідомила під час під час брифінгу міністр освіти Лілія Гриневич.

Українські випускники мріють працювати економістами та менеджерами. Не люблять фізику та біологію. У Міністерстві освіти і науки України назвали найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності, які вони обирали при вступі до вузів цього року. Так, у Міністерстві зауважили, що загальні тенденції залишаються незмінними вподовж багатьох років. Найпопулярніші серед вступників: економіка, менеджмент, міжнародні відносини, право, туризм і окремі комп'ютерні спеціальності.

Зараз ви читаєте новину «Фініш вступної кампанії: у МОН вирішують, кому дістануться бюджетні місця у вузах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі