понеділок, 17 липня 2017 12:01

Освітню революцію перенесли: закон "Про освіту" розглянуть восени

Освітню революцію перенесли: закон "Про освіту" розглянуть восени

Парламент не встиг розглянути закон "Про освіту". Його минулого тижня у Верховну Раду внесло Міносвіти. Впровадження освітньої реформи розглянуть у вересні.

"Депутати не знайшли можливості проголосувати за надважливий для освітньої реформи новий Закон "Про освіту. Голосування перенесено на вересень. Підготувати усі необхідні документи, погодити їх, прослідкувати, щоб в бюджет були закладені всі необхідні для старту реформи у 2018 році гроші, буде важко. Але можливо. Міністерство освіти і науки України забагато вклало сил та часу у реформу, щоб спасувати перед цим викликом. Працюємо далі – в серпні презентація нового стандарту для початкової школи", - каже міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Новий закон "Про освіту" включає дошкільну, шкільну, середню, вищу та професійно-технічну освіту. Завдяки документу освіта однаково потужно розвиватиметься і у великих містах, і у сільській місцевості, кажуть фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава платить за тих фахівців, які їй потрібні - експерт

Документ передбачає багато змін для освітян. Серед таких - запровадження 12-річного навчання у вузах, збільшення заробітної плати вчителям до 6,5 тис., оприлюднення офіційних звітів щодо грошових витрат, викладання у вузах українською мовою та створення Агентства забезпечення якості освіти.

Розпочалася вступна кампанія-2017. До 29 липня абітурієнти можуть подавати заяви до вузів. Подання заяв до вузів на бакалаврат відбувається в електронному вигляді. Вступники на магістратуру подають документи у паперовому вигляді. Їх потрібно особисто принести до приймальної комісії ВНЗ.

Зараз ви читаєте новину «Освітню революцію перенесли: закон "Про освіту" розглянуть восени». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі