вівторок, 11 липня 2017 07:26

Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети

Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети
101 910 електронних кабінетів вступників абітурієнтів зареєстрували кабінети в ЄДЕБО. Фото: google

101 910 електронних кабінетів вступників абітурієнтів зареєстрували кабінети в ЄДЕБО.

Це половина від кількості вступників, яку очікують цього року за інформацією ДП "Інфоресурс"

Через масову кібератаку деякі вступники мали труднощі зі створенням кабінетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася школа, у якій учні обиратимуть вчителів

"Перші дні реєстрації електронних кабінетів дозволили побачити як сильні, так і слабкі сторони нового програмного забезпечення ЄДЕБО. Система працює – справляється з обробкою великого обсягу даних, безпроблемно завантажуються додатки, програма перевіряє валідність інформації про вступника в різних джерел (атестат та сертифікат ЗНО, паспорт). Минулого тижня була виявлена системна похибка, пов`язана з некоректним внесенням даних до бази сертифікатів ЗНО в одному з регіонів. Наразі вона локалізована і кількість проблемних реєстрацій зведена до мінімального відсотку", – розповів Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили вплив музики в авто на настрій водія

Подання заяв через електронні кабінети буде відкрито 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня. Реєструвати електронні кабінети можна до 18:00 25 липня. У Міносвіти рекомендують всім вступникам активізуватися та не зволікати з реєстрацією, бо за статистикою більшість відмов у створенні електронних кабінетів наразі – це помилки у сертифікатах ЗНО та атестатах.

Міністерство фінансів не підтримує проект закону "Про освіту". Його підготували до другого читання. Про це йдеться у листі, який Мінфін надіслав до Верховної ради та Міносвіти. Впровадження закону протягом наступних двох років обійдеться у 87 млрд грн. Таких грошей у бюджеті немає, кажуть у Міністерстві фінансів.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки абітурієнтів зареєстрували електронні кабінети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі