четвер, 02 лютого 2023 03:45

Чим протирати екран гаджету, щоб він не пошкодився і не було розводів: корисні поради

Чим протирати екран гаджету, щоб він не пошкодився і не було розводів: корисні поради
Забруднення екранів гаджетів не лише знижують яскравість, але й стають середовищем для розмноження бактерій. Фото: youvtrende

На екранах наших гаджетів постійно з'являється пил та бруд.

Забруднення не лише знижують яскравість, але й стають середовищем для розмноження бактерій. Розбираємось, чим і як правильно очищати різні дисплеї без розводів та пошкоджень та які засоби краще не застосовувати, щоб не пошкодити покриття.

Подібну процедуру необхідно проводити на вимкненому або заблокованому пристрої, щоб уникнути випадкових натискань, і щоб пил було краще видно на темній поверхні дисплея.

Для початку необхідно очистити поверхню від пилу, щоб не допустити появи подряпин. Далі, якщо ви використовуєте рідкі засоби для чищення, наносити їх необхідно не на сам екран, а на чисту тканину.

Подібне чищення рекомендується проводити з певною періодичністю, але не щодня. Для повсякденного захисту пристрою рекомендується використовувати захисне скло та чохли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому смартфон почав повільно заряджатися: перелік причин та їх вирішення

Чим найкраще протирати екран телефона, планшета, ноутбука

До вибору засобу та тканини для очищення слід підійти з особливою уважністю, оскільки від них залежатиме результат. З побутовими забрудненнями можна впоратися за допомогою дистильованої води, спрею чи вологих серветок для екранів.

Якщо маєте справу зі скляним екраном, можна використовувати поліроль для скла. Для протирання і нанесення засобу для чищення рекомендується безворсова тканина, щоб на очищеній поверхні не було розводів. Найкраще для цього підходять серветки з бавовняної тканини або мікрофібри.

Як правильно протирати екран

Рідкі очищувачі слід наносити на тканину, тому що при розпиленні на екран вони можуть залити динамік та інші технологічні отвори, а потім вивести девайс з ладу. Протирати екран необхідно плавними рухами, дотримуючись одного напрямку, щоб не допустити появи розводів.

Чи можна протирати екран спиртом

Спиртові серветки – ще один універсальний варіант обробити смартфон чи іншу техніку від мікробів та інфекцій. Безпечний для дисплея, але ось нутрощі (мікросхеми) протирати не варто.

Скляні екрани можна без проблем чистити будь-яким засобом на основі спирту, зокрема етиловим спиртом. Можна просто нанести невелику кількість спирту на ватяний диск і легенько протерти.

За тривалої експлуатації важкодоступні місця на корпусі смартфона починають поступово засмічуватися.

Особливо це стосується сітки мікрофона та динаміка. Забруднення не тільки псує зовнішній вигляд гаджету, а й знижує якість зв'язку під час розмови.

Якщо сітка динаміка забилася частинками пилу та бруду, то насамперед варто її почистити. Для цього можна віддати мобільний телефон у спеціалізований сервісний центр, де майстри швидко та якісно виконають цю роботу.

Але можна цілком добре впоратися із чищенням динаміка самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Чим протирати екран гаджету, щоб він не пошкодився і не було розводів: корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі