четвер, 08 серпня 2024 16:40

Американські астронавти, які полетіли у космос на вісім днів, можуть там застрягнути до 2025 року

Двоє американських астронавтів Бутч Вілмор і Суні Вільямс, які у червні вирушили у восьмиденну місію на Міжнародну космічну станцію, але через технічні проблеми досі там перебувають, можуть повернутися додому аж у лютому 2025 року.

Йдеться про ремонт корабля Boeing Starliner, повідомили The Guardian.

Автор: NASA
  Американські астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс
Американські астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс

У середу американське космічне агентство NASA повідомило, що якщо повернення на Starliner буде небезпечним, астронавти використають інший корабель - Crew Dragon SpaceX, однак це відбудеться аж наступного року.

Зі слів керівника програми комерційних екіпажів NASA Стіва Стіча, агентство розглядає можливість відправки до МКС корабля Dragon Crew-9 компанії SpaceX.

Його запуск спочатку був запланований на середину серпня. Згодом стало відомо, що місія стартує після 24 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 33,8 млрд світлових років від Землі - телескоп "Джеймс Вебб" зазирнув у глибину космосу. Що там побачив

Астронавти Бутч Вілмор і Суні Вільямс вирушили у місію 5 червня. Вона мала тривати вісім днів, але затягнулася через технічні проблеми. Вони поставили під сумнів здатність космічного корабля безпечно повернути екіпаж на Землю, як було заплановано.

Представник Boeing заявив, що якщо NASA вирішить змінити місію Starliner, компанія "вживатиме заходів, необхідних для налаштування Starliner для повернення його без екіпажу".

У липні компанія Boeing заявила, що після ретельних наземних випробувань інженери виявили проблеми в Starliner, як-от несправність двигунів і витік гелію.

Цього року японський космічний апарат SLIM приземлився на сірому ґрунті Місяця і відправив на Землю фотографію.

Космічний телескоп NASA Hubble показав невідому спіральну галактику у сузір'ї Ерідана.

Зараз ви читаєте новину «Американські астронавти, які полетіли у космос на вісім днів, можуть там застрягнути до 2025 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі