пʼятниця, 19 квітня 2024 03:25

Як подовжити "життя" батареї смартфона: чотири золотих правила

Як подовжити "життя" батареї смартфона: чотири золотих правила
Сучасні акумуляторні батареї живуть в середньому 2-3 роки, однак будь-який користувач має можливість подвоїти цей показник. Фото: ілюстративне

Сучасні акумуляторні батареї живуть в середньому 2-3 роки, однак будь-який користувач має можливість подвоїти цей показник.

Акумулятор смартфона може пропрацювати 6 років і навіть довше. Для цього потрібно дотримуватися чотирьох простих правил зарядки гаджета, пише Pixelinform.

Не розряджати "у нуль"

Не варто повністю розряджати акумулятор. Намагайтеся ставити гаджет на зарядку ще до того, як рівень заряду стане нижчим за 20%.

Повна розрядка негативно впливає на батарею. Справа в тому, що при початку зарядки смартфона, що повністю розрядився, пристрій відчуває серйозне навантаження.

Не заряджати "до кінця"

Перезарядження - це теж поганий стан для акумулятора. Не потрібно щоразу заряджати батарею до 100%. Краще - до 80%.

Так, користувачам не дуже зручно дотримуватися правила "20-80". Проте така стратегія зарядки продовжує життя батареї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно видаляти застосунки на Android, щоб не засмічувати пам'ять: інструкція

Правильно заряджати в холодні та спекотні періоди

Взимку користувачу не варто ставити мобільний телефон на зарядку відразу після повернення додому. Потрібно почекати бодай 30 хвилин.

Якщо смартфон тривалий час використовувався на морозі, то гаджету потрібно звикнути до кімнатної температури. А якщо відразу ж почати його заряджати, пристрій зіткнеться з температурним перепадом і, можливо, перестане працювати.

Спекотного літа смартфон варто заряджати тільки в прохолодних приміщеннях. Якщо пристрій, що заряджається, надовго залишиться на нагрітій поверхні або під впливом прямих сонячних променів, то виникнуть проблеми.

Не користуватися смартфоном, що заряджається

Відмовтеся від звички грати в мобільні ігри та займатися "інтернет-серфінгом" у ті періоди, коли смартфон стоїть на зарядці.

У цей час гаджет і так нагрівається. А якщо ще й продовжити користуватися ним, то навантаження на акумулятор збільшиться.

В одних випадках різке зниження рівня заряду акумулятора цілком зрозуміло: людина часто користується смартфоном, у тому числі бездротовими технологіями - Wi-Fi, Bluetooth і GPS.

В інших випадках гаджет швидко розряджається, начебто, без причини. Насправді, причина має бути, просто вона неочевидна. Розбираємося у найпоширеніших випадках.

Зараз ви читаєте новину «Як подовжити "життя" батареї смартфона: чотири золотих правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі