четвер, 18 квітня 2024 07:10

Як правильно видаляти застосунки на Android, щоб не засмічувати пам'ять: інструкція

Як правильно видаляти застосунки на Android, щоб не засмічувати пам'ять: інструкція
Користувачі смартфонів встановлюють на свої гаджети шалену кількість програм. Фото: Pixabay

Користувачі смартфонів встановлюють на свої гаджети шалену кількість програм, все тому, що зараз це зробити дуже просто. Відкриваєш магазин додатків, встановлюєш, пробуєш - забуваєш. Так виглядає доля величезної кількості додатків.

Але видаляти програми також треба. Варто це робити, як мінімум, для того, щоб у пам'яті не бовталося всяке сміття, яке гальмує систему. Є простий спосіб видалити будь-який додаток і про нього не можна не сказати.

Для того, щоб просто видалити програму, натисніть на її іконку на головному екрані. Після цього перетягніть його на іконку відра для сміття або виберіть у випадаючому меню "Видалити". Якщо такого немає, то додаток системний і видаляти його не можна.

Такий спосіб простий і зручний, але іноді залишає після себе велику кількість будь-якого системного сміття і тимчасових файлів, які потім накопичуються і не обіцяють нічого хорошого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple прокачала Shazam: як ще тепер можна розпізнавати треки

Як правильно видаляти програми на Android

Для початку зайдіть в налаштування і знайдіть вкладку "Програми" - "Всі програми". Варто зауважити, що деякі пункти меню можуть відрізнятися залежно від вашої оболонки Android, але послідовність дій залишається однаковою.

Тепер ви бачите список всіх встановлених додатків на вашому смартфоні. Щоб показувало і системні програми, натисніть на три крапки в правому верхньому куті і в меню, виберіть "Показувати системні".

Щоб правильно видалити програму, натисніть на неї і виберіть меню "Пам'ять". Спускаємося до "Очистити дані" і натискаємо ОК. Так ви приберете системні файли та інший кеш програми, які будуть не потрібні системі.

Коли ця процедура завершена, поверніться назад, клацніть "Видалити" і підтвердьте дію. Після цього додаток буде повністю видалено, а пам'ять смартфона зітхне з полегшенням.

Замість того, щоб викидати або продавати старий смартфон, можна перепрофілювати пристрій на щось корисне, наприклад, відеореєстратор або пульт для керування всією побутовою технікою.

Про те, як можна забезпечити непотрібному мобільному гаджету друге життя за допомогою різних функцій та методів використання - розповість Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно видаляти застосунки на Android, щоб не засмічувати пам'ять: інструкція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі