субота, 29 липня 2017 14:25

Абітурієнти дописували бонуси за олімпіади, яких не було - Гриневич

Абітурієнти дописували бонуси за олімпіади, яких не було - Гриневич
У МОН перевіряють заяви абітурієнтів на помилки та неточності Фото: hvylya.net

Подача заяв у вищі навчальні заклади фінішувала. Зараз відбувається перевірка заяв, які подали абітурієнти. 99,8% заяв уже перевірили. Здебільшого, помилки, які допускали абітурієнти, стосувалися розбіжностей у назвах міст, сіл, прізвищ та назвах навчальних закладів. Також інколи абітурієнти дописували собі бонуси за перемоги в олімпіадах, хоча не перемагали в них, повідомили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фініш вступної кампанії: у МОН вирішують, кому дістануться бюджетні місця у вузах

"Особливу увагу ми зосередили на верифікації середнього балу атестату, сільського коефіцієнту. Окремо під час верифікації заяв перевіряли правильність розрахунку конкурсного бала. У більшості випадків проблема розбіжності даних виникала не тільки через програмне забезпечення, а й через те, що абітурієнти та приймальні комісії не зовсім коректне вводили інформацію. Були помилки в назвах університетів. Ці розбіжності виникали через те, що в результаті декомунізації міста поміняли назви, відповідно і ВНЗ змінили їх. Також були розбіжності літер у прізвищах. В атестаті могла бути одна літера, а в сертифікаті ЗНО – зовсім інша", - повідомила Gazeta.ua міністр освіти Лілія Гриневич.

Зараз усі розбіжності виправили.

У Міністерстві освіти і науки України назвали список найпопулярніших серед абітурієнтів університетів. Перше місце незмінне - Київський національний університет ім.Тараса Шевченка. Рейтинг найкращих вузів України формували за кількістю поданих заяв у вищий навчальний заклад. Так, у КНУ ім. Т. Шевченка надійшли 58 574 заяв. Друге місце за популярністю посів Львівський національний університет ім. Івана Франка. Вступити до нього захотіли 48 878 випускників шкіл. Третю сходинку з показником 47 348 заяв зайняв Національний університет "Львівська політехніка".

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти дописували бонуси за олімпіади, яких не було - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі