вівторок, 10 квітня 2012 16:11

Змінювати акцизи на бензин треба не частіше, ніж раз на квартал - експерт

Змінювати акцизи на бензин треба не частіше, ніж раз на квартал - експерт
Геннадій Рябцев: якщо змінювати ставку акцизу кожного місяця, то може виникнути дуже цікава колізія. Фото: glavcom.ua

Гнучка ставка акцизу на нафтопродукти має змінюватися не частіше, ніж раз на квартал.

Таку думку висловив заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев в ефірі Українського радіо.

"Тому що якщо змінювати її кожного місяця, то тут може виникнути дуже цікава колізія, коли в тому випадку, якщо акциз збільшується, зростає суттєво внаслідок зниження цін, то на митниці будуть зацікавлені у тому, щоб якомога довше протримати товар, наприклад, протягом 30 діб, щоб його власник заплатив більший акциз", - сказав він.

За його словами, подібні спроби були раніше.

"Зокрема, на ринку скрапленого газу минулого року і цього відбувалися саме такі події. Притримувався ресурс, щоб підняти його ціну, не допустити на український ринок дешеве якісне паливо", - розповів Рябцев.

Експерт також зауважив, що невідомо, як довго буде стримуватися ціна на бензин.

"З тих висловлювань, що я чув від високопосадовців, метою запровадження гнучкої ставки акцизу є зменшення нинішньої ціни 95-го бензину з 11 гривень до 10,5 і дотримання цієї роздрібної ціни щонайменше до виборів. А далі - як буде", - підсумував Рябцев.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 5 квітня принципово схвалив рішення ввести плаваючу ставку акцизного збору з нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Змінювати акцизи на бензин треба не частіше, ніж раз на квартал - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі