четвер, 22 березня 2012 19:24

Експерт розповів, скільки насправді має коштувати бензин в Україні

Експерт розповів, скільки насправді має коштувати бензин в Україні
Геннадій Рябцев: літр звичайного А-95 має коштувати 10,65 грн. Фото: glavcom.ua

У структурі цін на бензин в Україні 50% припадає на нафтову складову.

Про wt сказав заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого ділового каналу.

"У ціні бензину 50% припадає на нафтову складову. Тому якщо, наприклад, піднімається ціна на нафту - спекулятивно чи будь-яким чином - на 2%, то це значить, що через місяць в Україні підніметься ціна на бензин і дизельне паливо на 1%. Якщо піднімається на 4%, то у нас - на 2%. От у лютому піднялися ціни (на нафту) в середньому на 8%. Це означає протягом березня підняття (цін на бензин) на 4%. Ми зараз спостерігаємо ті процеси, які зумовлені спекуляціями на світових біржах", - сказав він, додавши, що Україна наразі не в змозі протистояти такому впливу.

За його словами, в Україні економічно обгрунтованою вартістю літра бензина А-95 за стандартом 2005 року становить 10,65 грн.

"Для Євро-4, або як його правильно називають А-95 Євро виду 2 - це 11,1 гривні й десь на рівні 11,85 - це те, що називають Євро-5, а правильно А-95 Євро виду 1", - додав експерт.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету міністрів 21 березня не було прийнято рішення про зниження акцизів ринку нафтопродуктів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, скільки насправді має коштувати бензин в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі