субота, 27 січня 2024 09:59

Зеленський утворив Раду з підтримки підприємництва: хто до неї увійшов

Зеленський утворив Раду з підтримки підприємництва: хто до неї увійшов
Президент Володимир Зеленський утворив Раду з питань підтримки підприємництва. Фото: president.gov.ua

В Україні утворено Раду з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану.

Вона буде консультативно-дорадчим органом при президентові України. Про це йдеться у відповідному Указі президента Володимира Зеленського.

До ради увійшли співзасновник ТОВ "Нетпік" Артем Бородатюк, співзасновник ТОВ "Фінтех Бенд" і monobank Олег Гороховський, президент ТОВ "Біофарма Плазма" Костянтин Єфименко, член ради представників Асоціації "Інформаційні технології України" та співвласник ТОВ "Софтсерв" Тарас Кицмей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять економічну платформу для комунікації з підприємцями - Зеленський

Членами ради також стали президент Спілки українських підприємців (СУП), співвласник ТОВ "Нова пошта" В'ячеслав Климов, член ради директорів СУП і співвласник ТОВ "Аджакс Сістемс Манюфекчурінг" (Ajax Systems) Олександр Конотопський і голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.

"Основними завданнями ради є системний аналіз ситуації щодо забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність, практики формування та реалізації державної політики стосовно дотримання гарантій права на підприємництво, напрацювання за результатами такого аналізу і внесення на розгляд президенту України пропозицій щодо можливих шляхів і механізмів вирішення проблемних питань", - йдеться в документі.

До завдань нового дорадчого органу також належить розгляд законопроєктів із питань підприємництва, напрацювання пропозицій щодо вдосконалення законодавства України про здійснення діяльності господарюючих суб'єктів. Окрім того, рада займатиметься сприянням налагодженню ефективної взаємодії держави із суб'єктами господарювання, громадськими об'єднаннями, що представляють їхні інтереси, поширенню найкращого міжнародного досвіду.

Ради національної безпеки і оборони України нещодавно прийняла низку важливих рішень щодо економічної безпеки та економічної стабільності України у час воєнного стану. Визначені кроки, які допоможуть українським підприємцям і державним інституціям подолати увесь комплекс економічних проблем, заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, до Ради з підтримки підприємництва увійдуть представники бізнесу - "відомі імена, відомі очільники українських компаній, бізнесу, який працює заради мільйонів людей".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський утворив Раду з підтримки підприємництва: хто до неї увійшов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі