понеділок, 25 січня 2021 16:26

Зекономити на опаленні: українці масово скуповують лічильники

Зекономити на опаленні: українці масово скуповують лічильники
Попит на лічильники виріс на 20%. Фото: unsplash

В Україні почали активно скуповувати лічильники на тепло в результаті зростання витрат на опалення.

Попит на лічильники виріс на 20%. За допомогою приладів обліку платити за опалення можна значно менше, розповів голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко, пише UBR.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення: назвали причини

"Загальнобудинковий лічильник скорочує платіж. Тобто без його установки в будинку фактична плата за тепло на "квадрат" становить десь 38-38,5 гривень. А якщо брати, наприклад, з установкою лічильника, то вийде приблизно по 30-32 гривень на "квадрат". Окупність такого лічильника – 6-7 років. Включаючи повірку лічильника раз в 4 роки", – каже експерт.

Він також зазначив, що квартирний лічильник можна встановити в нових будинках, де є горизонтальне розведення подачі тепла.

"Його можна встановити тільки в разі розподілу теплоенергії по квартирах. А це можливо тільки в нових будинках, де є горизонтальне розведення подачі тепла. Таке опалення централізовано, але на поверхах вже йде розподіл по квартирах", - додав Олег Попенко.

18 січня уряд встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за "куб". Вона діятиме до закінчення опалювального сезону або карантину.

Зараз ви читаєте новину «Зекономити на опаленні: українці масово скуповують лічильники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі