пʼятниця, 22 січня 2021 17:28

Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення: назвали причини

Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення: назвали причини
Аномальні рахунки стосувалися тільки жителів новобудов. Фото: pixabay

Частина киян отримала рахунки з десятками тисяч гривень за опалення.

У Київтеплоенерго серед причин таких сум у платіжках називають відсутність індивідуальних лічильників та системне ненадання їх показів, пише "Новое время".

"Після отримання платіжок за опалення в грудні в соцмережах з'явилося кілька прикладів з аномально високими нарахуваннями. У той же час середньозважена вартість опалення 1 квадратного метра в будинках з лічильниками становила 32,74 гривні при незмінному тарифі", - кажуть у Київтеплоенерго.

У підприємстві пояснюють, що аномальні рахунки стосувалися тільки жителів новобудов, де частина квартир оснащена індивідуальними приладами обліку, а частина - ні. Найбільш надійний спосіб уникнути ситуації з великими платежами - встановити індивідуальний лічильник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Уряду потрібно визнати, що на ринку електричної енергії є проблеми" - експерт про тарифи

2-га причина - клієнт системно не передає показів своїх лічильників. У цьому випадку в платіжках будуть перші 2 місяці відображатися дані про повне загальне середнє споживання, а з 3-го місяця - дані будинкового лічильника. У результаті може виявитися, що фактично спожиті квартирою обсяги тепла набагато більші, ніж нараховані за весь час ненадання показів.

Через подорожчання електроенергії уряд планує спрямувати компенсації споживачам, які використовують електроопалення. Зі спеціального фонду держбюджету виділять 1,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці отримують платіжки із шаленими сумами за опалення: назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі