четвер, 25 травня 2017 14:57

Завод Ахметова запустили на повну потужність після 3 років простою

Завод Ахметова запустили на повну потужність після 3 років простою
Авдіївський коксохімічний завод запустили на повну потужність через 3 роки простою Фото: prompolit.info

Авдіївський коксохімічний завод запрацював на повну потужність після 3 років простою. Зупинився після аварії на лінії енергопостачання, яку спричинили обстріли. Підприємство входить до групи "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

"Компанія завершила будівництво нових високовольтних ліній, що дозволило вивести з простою обладнання всіх структурних підрозділів Авдіївського коксохімічного заводу. Заплановане виробництво доменного коксу до 8,5 тисячі тонн на добу. Печі постраждали через консервацію. Нас ще можуть чекати ремонти, але вихід із простою - це велика подія для заводу", - цитує генерального директора підприємства Мусу Магомедова прес-служба.

Авдіївський коксохімічний завод перебував у зоні активних бойових дій з червня 2014 року. На територію підприємства впали 320 снарядів. 12 працівників заводу загинули, понад 50 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики засипали мінами Авдіївський коксохім - Аброськін

На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

8 грудня 2016 року Авдіївський коксохімічний завод повністю зупинив роботу. Про це повідомив генеральний директор підприємства Муса Магомедов. Він поінформував, що станом на 11:35 завод і електро/теплогенерацію повністю зупинили.

Зараз ви читаєте новину «Завод Ахметова запустили на повну потужність після 3 років простою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі