середа, 19 червня 2024 21:37

Захід підтримає українську економіку. У війні на виснаження це вкрай важливо - посол Канади в Україні

Захід підтримає українську економіку. У війні на виснаження це вкрай важливо - посол Канади в Україні
Фото: ksf.openukraine.org

У війні на виснаження, яка ведеться Росією в Україні, важливе значення має підтримка країнами Групи семи української економіки.

Про це заявила посол Канади в Україні Наталка Цмоць під час спеціальної події Київського безпекового форуму, заснованого Фондом "Відкрий Україну".

"Удари по енергетичній інфраструктурі робляться з метою дестабілізації економіки України. І наша підтримка України має означати підтримку української економіки, її стабілізацію і зростання. І чим більше ми будемо інтегрувати українську економіку в Європу, Канаду та інші системи, тим потужнішими і сильнішими ми будемо", - зазначила посол.

"Звичайно, перед нами дуже багато роботи, але якщо ми починаємо з позиції міжнародної єдності, то це правильний початок для того, щоб ізолювати Росію і її союзників", - підкреслила вона.

Цмоць також наголосила, що ключовими умовами для переговорів з Росією країни Групи семи вважають гарантії поваги Росією територіальної цілісності України та виведення російських військ з української території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія буде платити за оборону України замороженими активами - посол Великої Британії

"Важливо, що ми бачимо єдність не тільки в межах країн Групи семи, а вона поширюється і за її межі. І чим більше країн будуть об'єднані умовами для початку переговорів, тим сильнішою буде ця позиція", - зазначила посол.

15-16 червня у Бюргенштоку у Швейцарії відбувся перший Глобальний саміт миру за ініціативи України. Участь у ньому взяли делегації з 92 країн і вісім світових організацій.

Під спільним комюніке саміту підписалися 78 країн і чотири міжнародні організації.

Зараз ви читаєте новину «Захід підтримає українську економіку. У війні на виснаження це вкрай важливо - посол Канади в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі