четвер, 10 вересня 2020 10:50

За що поки що не можуть оштрафувати євробляхи: пояснення МВС

За що поки що не можуть оштрафувати євробляхи: пояснення МВС
Після в'їзду в Україну всі машини з іноземними номерами потраплятимуть у базу даних. Фото: unsplash.com

Камери відеофіксації поки що не можуть штрафувати за перевищення швидкості автомобілі з іноземною реєстрацією.

За словами заступника міністра МВС Антона Геращенка, система, що дає можливість штрафувати "євробляхи" за перевищення швидкості, перебуває на стадії розробки. У її створенні беруть участь МВС, Державна прикордонна служба, Виконавча служба та інші відомства.

Передбачається, що після в'їзду в Україну всі машини з іноземними номерами потраплятимуть у базу даних. Якщо камери автофіксації зафіксують порушення швидкісного режиму такими автомобілями, то інформацію автоматично передадуть у Держприкордонслужбу, пише biz.ligazakon.

Якщо автомобіліст не сплатить штрафу під час виїзду з України, то його наступного разу сюди не пустять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд хоче по-новому розмитнювати вживані авто: подробиці

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що є законний механізм покарання і для громадян України, які їздять на "євробляхах".

З 1 червня патрульна поліція винесла 833 949 постанов за перевищення швидкості, які зафіксувала автоматична система фото- і відеофіксації порушень ПДР.

Зараз ви читаєте новину «За що поки що не можуть оштрафувати євробляхи: пояснення МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі