понеділок, 22 квітня 2024 10:07

Влітку може бути дефіцит електроенергії

Влітку може бути дефіцит електроенергії
Улітку ремонтують електростанції. Фото: Pexels

Влітку в Україні може статися нестача електроенергії.

Проблема виникла через російські удари по об'єктах енергетики. Про це каже директорка з комунікацій НЕК Укренерго Марія Цатурян, передає "РБК-Україна".

"Це пов'язано з тим, що повне відновлення наших електростанцій займе досить тривалий час", - вказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влітку світла може не бути 4-6 годин на добу: експерт назвав сценарії

Весна і літо є періодом ремонтів на електростанціях, їх готують до наступного опалювального сезону. Уже почались ремонти на атомних електростанціях і згодом усе більше і більше потужностей перейде на тимчасовий ремонт протягом весни і літа.

"Тому інколи у нас системі буде відчутний дефіцит, який ми будемо намагатися покрити якраз за рахунок імпорту електроенергії з Європи, а за умови його дефіциту або недостатності, будемо залучати аварійну допомогу або застосовувати певні графіки обмеження споживання для промисловості та бізнесу", - наголосила Цатурян.

Росія поновила атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Тому українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

Останні російські удари по українській енергетичній інфраструктурі викликали набагато більше наслідків, ніж атаки взимку 2022-2023 років. Атак зазнали до 80% теплової генерації.

Зараз ви читаєте новину «Влітку може бути дефіцит електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі