понеділок, 08 квітня 2024 18:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Галущенко розповів про наслідки останніх ракетних ударів РФ по енергетиці Україні

Галущенко розповів про наслідки останніх ракетних ударів РФ по енергетиці Україні
Міністр енергетики України Герман Галущенко озповів про наслідки останніх ракетних ударів РФ по енергетиці Україні. Фото: Getty Images

Останні російські удари по українській енергетичній інфраструктурі викликали набагато більше наслідків, ніж атаки взимку 2022-2023 років.

Атак зазнали до 80% теплової генерації. Про це розповів міністр енергетики України Герман Галущенко, передає The Guardian.

"До 80% теплової генерації зазнали атак. Більше половини гідрогенерації та велика кількість підстанцій", - заявив Галущенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживачів проситимуть максимально економити електроенергію - Галущенко

Він зазначив, що останні удари стали "найбільшою атакою" на українську енергетичну інфраструктуру з початку повномасштабного вторгнення росіян.

Галущенко додав, що "масштаб та наслідки цих атак набагато більші", ніж попередніх обстрілів взимку 2022-2023 років, коли по всій країні вводили графіки відключень світла, а також були проблеми з опаленням та водопостачанням.

"Ми бачимо, що росіяни модифікували зброю", - розповів Галущенко, додавши, що росіяни використовують іранські дрони-камікадзе та ракети, які завдають великої шкоди за атаку.

Станом на ранок 8 квітня знеструмлено 398 населених пунктів.

Відсутність світла фіксують у Донецькій, Запорізький, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській областях. Про це повідомили в Укренерго.

Протягом доби окупанти атакували енергооб'єкти в дніпровському та східному регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Галущенко розповів про наслідки останніх ракетних ударів РФ по енергетиці Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі