пʼятниця, 12 квітня 2024 14:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Міністр енергетики сказав, чи чекати українцям на блекаути

Міністр енергетики сказав, чи чекати українцям на блекаути
Українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку через удари РФ по енергосистемі країни, попередив міністр енергетики Герман Галущенко. Фото: Getty Images

Росія поновила атаки на енергетичну інфраструктуру України.

Тому українцям потрібно готуватися до будь-яких сценаріїв весною та влітку. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Війна триває, й атаки не закінчилися. Відповідно відповідь на це питання лежить в подальших атаках і навіть не сам факт атак, тому що вони відбуваються кожен день та ніч, але з точки зору впливу цих атак на систему", - сказав він.

За його словами, це питання йому досить часто задавали до початку опалювального сезону в минулому році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Росія атакує енергооб'єкти - у ГУР назвали мету окупантів

"Мене тоді питали, чи купувати генератори, чи треба павербанки. І я завжди казав, коли міністр каже: "Всі купуємо генератори", то це трошки лякає. Але насправді я хочу повторитися: "Так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. І як показала зима, ми зробили все і вони не знадобилися", - наголосив Галущенко.

Водночас він вкотре закликав українців бути готовими до будь-яких сценаріїв.

"Зараз поновилися масовані атаки, тому треба бути готовими до будь-яких сценаріїв", - додав Галущенко.

Останні російські удари по українській енергетичній інфраструктурі викликали набагато більше наслідків, ніж атаки взимку 2022-2023 років.

Атак зазнали до 80% теплової генерації, розповів міністр енергетики України Герман Галущенко.

Він зазначив, що останні удари стали "найбільшою атакою" на українську енергетичну інфраструктуру з початку повномасштабного вторгнення росіян.

Галущенко додав, що "масштаб та наслідки цих атак набагато більші", ніж попередніх обстрілів взимку 2022-2023 років, коли по всій країні вводили графіки відключень світла, а також були проблеми з опаленням та водопостачанням.

Зараз ви читаєте новину «Міністр енергетики сказав, чи чекати українцям на блекаути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі