четвер, 05 квітня 2012 21:30

Великого дефіциту фруктів не буде - експерт

Великого дефіциту фруктів не буде - експерт
Ігор Стрелюк прогнозує зростання імпорту плодово-ягідної продукції лише на 5-10%. Фото: agribusiness.kiev.ua

В Україні не передбачається значного дефіциту плодово-ягідної продукції.

Таку думку висловив експерт плодово-овочевого ринку Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк у ефірі Першого Ділового каналу.

"Буде, можливо, невеличкий дефіцит продукції в Криму. Але у зв'язку з тим, що решта південних регіонів сильно не постраждали, то збільшиться, так би мовити, "внутрішній" експорт з Херсону та Мелітополя в Крим", - сказав він.

За його словами, кримські виробники можуть частково замінити кісточкові баштанними.

"З точки зору споживачів, це не буде заміна один в один - дині замість черешень. Але є інформація, що виробники купують більше насіння динь та кавунів", - розповів Стрелюк.

Експерт також спрогнозував зростання імпорту плодово-ягідної продукції лише на 5-10%.

"Ближче до кінця квітня знатимемо ситуацію з урожаєм у імпортерів і, відповідно, те, яка ціна буде на імпорт", - додав Стрелюк.

Нагадаємо, раніше начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко повідомила, що в Криму та південних регіонах через несприятливу погоду втрачено половину врожаю кісточкових, 40% винограду і 20-30% зерняткових: яблука та груші.

Зараз ви читаєте новину «Великого дефіциту фруктів не буде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі