субота, 08 липня 2017 05:55

В Україну заходить найбільший віртуальний мобільний оператор

В Україну заходить найбільший віртуальний мобільний оператор
В Україну прийшов віртуальний оператор. Фото: Цензор

Найбільший у світі віртуальний оператор мобільного зв'язку (Mobile Virtual Network Operator, MVNO) LycaMobile зареєстрував в Україні юридичну особу, що представляє його інтереси.

Так, 4 липня, Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації внесла в телеком-реєстр компанію Лайкамобайл Україна, пише liga.net.

Відзначається, що компанія збирається надавати послуги на всій території країни.

У доменних іменах lycamobile.ua і lycamobile.com.ua вже налаштована переадресація на голландський сайт групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим загрожує користування VPN-сервісами

Крім того, у відомостях про реєстрацію української юридичної особи зазначено, що, крім телеком-послуг, компанія також має намір надавати фінансові послуги.

LycaMobile (Великобританія, оборот €1,6 млрд в 2015 році) - це повноцінний віртуальний оператор з усіма необхідними IT-системами для надання телеком-послуг. Бізнес таких компаній полягає в тому, що вони орендують у мобільних операторів інфраструктуру і продають на її базі сервіси для кінцевих клієнтів (наприклад, на таких умовах Lyca вже більше п'яти років співпрацює з британською O2). Компанія працює в 22 країнах і обслуговує понад 15 млн абонентів. Нещодавно стало відомо, що LycaMobile подала заявку на телеком-ліцензію в Індії. Lyca Group крім телеком-бізнесу розвиває також такі напрями, як банківський бізнес та туристичні послуги (Lyca Fly).

Зараз ви читаєте новину «В Україну заходить найбільший віртуальний мобільний оператор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі