субота, 06 квітня 2024 10:24

В Україні зросла ціна на свіжі помідори: аналітики назвали причину

В Україні зросла ціна на свіжі помідори: аналітики назвали причину
Цього тижня в Україні зросла ціна на імпортні помідори. Фото: EastFruit

Цього тижня в Україні зросла ціна на імпортні помідори.

Однією з головних причин подорожчання цього овоча стала недостатня пропозиція томатів на ринку. Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Експерти наголосили, що також зростанню цін на томати сприяє безпосереднє подорожчання цих овочів в самій Туреччині через активізацію поставок до країн ЄС.

Так, на українському ринку ціни на імпортні помідори з початку поточного тижня зросли в середньому на 11%, і зараз ця продукція оптом пропонується до продажу по 84-100 грн/кг ($2,15-2,56/кг).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний інгредієнт борщу впав у ціні

Головні гравці ринку пояснили, що тенденція зростання цін на тепличні томати в Україні зумовлена ​​підвищеним попитом на цю продукцію на тлі досить низької пропозиції імпортного томату.

Аналітики додали, що зараз на українському ринку, домінує турецька продукція, оскільки місцеві тепличні комбінати ще не розпочали сезон збору цих овочів.

Зазначається, що середня ціна на тепличні томати в Україні є на 50% вищі, ніж за аналогічний період минулого року.

Продавці не виключають, що у другій половині квітня зростання цін у цьому сегменті припиниться. Вони це пояснюють тим, що тоді більшість українських тепличних комбінатів вийдуть на ринок із новим обігом томатів.

В Україні на поточному тижні відзначається стрімке зниження цін на тепличні огірки.

Тепла погода, що встановилася практично на всій території країни ще з середини минулого тижня, помітно прискорила дозрівання місцевих тепличних овочів. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Тож через різке зростання пропозиції продукції на внутрішньому ринку українські виробники змушені так само стрімко знижувати відпускні ціни.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла ціна на свіжі помідори: аналітики назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі