вівторок, 11 червня 2024 08:43

В Україні запрацював перший спільний цех Укроборонпрому та концерну Rheinmetall з ремонту бронетехніки

В Україні запрацював перший спільний цех Укроборонпрому та концерну Rheinmetall з ремонту бронетехніки
Укроборонпром та концерн Rheinmetall відкрили в Україні перший цех з ремонту й виробництва бронетехніки. Фото: mspu.gov.ua

В Україні розпочав роботу перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки в рамках створеного спільного підприємства Укроборонпрому та німецького оборонного концерну Rheinmetall.

Це дозволить пришвидшити відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом - виробляти нову техніку для українських військових, повідомляє Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невиконані "домашні завдання" українського ОПК

"Це дасть нам змогу забезпечити швидкий ремонт і обслуговування німецької техніки безпосередньо на території України, що значно підвищить ефективність ЗСУ. Ми вдячні нашим німецьким партнерам за довіру і підтримку, які дають нам змогу впевнено рухатися до перемоги та інтегруватися в європейську систему колективної безпеки", – заявив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

На виробничому майданчику працюють українські фахівці, а технічний нагляд здійснюють представники німецького концерну.

"Важливо, що це відбувається в Україні: іноземні партнери впевнені у нас, нашій професійності та високому потенціалі вітчизняного оборонно-промислового комплексу", - наголосив гендиректор Укроборонпрому Герман Сметанін.

Німецький оборонний концерн Rheinmetall побудує новий завод з виробництва боєприпасів, щоб покрити потреби Німеччини та України.

Минулого року лише компанія Rheinmetall отримала від німецького уряду замовлення або рамкові угоди на загальну суму понад 10 мільярдів євро - як для Бундесверу, так і для України.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запрацював перший спільний цех Укроборонпрому та концерну Rheinmetall з ремонту бронетехніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі