пʼятниця, 02 серпня 2024 17:53

В Україні подешевшали тепличні томати: які зараз ціни

В Україні подешевшали тепличні томати: які зараз ціни
В Україні подешевшали тепличні томати. Фото: EastFruit

Цього тижня в Україні зміцнились тенденції зниження цін на тепличні помідори.

У багатьох областях погода стабілізувалася, що дозволило відновити збиральну кампанію зі збирання ґрунтового томату. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

На сьогоднішній день збирання ведеться практично у всіх регіонах країни, але попит з боку покупців на цю продукцію через незадовільні якісні показники, за оцінками фермерів, залишається на низькому рівні.

На сьогоднішній день ціни на якісні помідори просіли до 20-40 грн/кг ($0,49-0,97/кг), що в середньому на 22% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсонські кавуни отримали офіційний статус

І виробники, і оптові компанії пояснюють проблеми із реалізацією низькою якістю томату. Рослини сильно страждають від спекотної посушливої ​​погоди, плоди пошкоджені сонячними опіками, на них нерідко з'являються тріщини, що знижує товарний вид продукції.

Незважаючи на поступове зниження цін на тепличні томати, ця продукція на сьогоднішній день пропонується до продажу на внутрішньому ринку в середньому на 25% дорожче, ніж рік тому.

"Таку ситуацію українські виробники пояснюють загальним зниженням виробництва помідорів у країні", - йдеться у повідомленні.

Зараз в Україні дефіциті білокачанної капусти нового врожаю.

Через спекотну погоду дозрівання сповільнилося, передає EastFruit.

Сьогодні білокачанну капусту українські господарства пропонують за 18-25 грн/кг. У середньому це на 63% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали тепличні томати: які зараз ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі