четвер, 20 червня 2024 19:28

В Україні подешевшали помідори

В Україні подешевшали помідори
Томати з літніх теплиць надійшли у продаж. Фото: Pexels

Українські виробники знижують ціни на помідори.

Почали продавати томати з літніх теплиць, повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Свіжі помідори продають практично по всій території України.

"В умовах, що склалися, спроби місцевих тепличних господарств утримати колишній рівень цін супроводжувалися зниженням темпів збуту, внаслідок чого вони змушені були вдатися до негативних цінових коригувань", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт сказав, що буде з цінами на фрукти та овочі

Зараз великі тепличні комбінати готові відвантажувати томати по 48-65 грн/кг. Це у середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Експерти називають таке зниження цін традиційним сезонним явищем. Щороку у другій половині червня на ринок масово надходять томати з літніх теплиць. Але в аналогічний період минулого року тепличний томат в Україні продавали у середньому на 18% дорожче, ніж зараз, хоча тоді ціна на місцеві томати знижувалася сильніше, ніж зараз.

Курс долара на міжбанку за березень зріс приблизно на 80 коп. з 38,2 до 39 грн. Офіційний курс НБУ піднявся на 2,7% із 38,2 грн/долар на 29 лютого до 39,22 грн/долар на 29 березня. Упродовж місяця курс неодноразово оновлював рекорди. Історичний максимум було зафіксовано 27 березня - 39,34 грн/долар. Готівковий курс зріс на 80 коп. до 39,4 грн/долар.

Упродовж 2024 року курс долара до гривні коливатиметься відповідно до ринкових умов та сезонності. Національний банк України має забезпечити курсову стійкість та привабливість гривні, сказав голова НБУ Андрій Пишний.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали помідори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі