неділя, 21 січня 2024 13:39

В Україні подорожчала білокачанна капуста: що відбувається

В Україні подорожчала білокачанна капуста: що відбувається
Ціна капусти зараз 8-13 грн/кг. Фото: Pexels

До 8-13 грн/кг в Україні подорожчала білокачанна капуста.

Це у середньому на 30% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня, повідомляє EastFruit.

Ціни зросли через скорочення пропозиції білоголової капусти. Багато українських виробників вже розпродали запаси цього овоча. Оптові компанії теж завершили реалізацію й активно поповнюють запаси, стимулюючи зростання цін на ринку білокачанної капусти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подорожчала картопля

18 січня білоголова капуста у середньому була на 22% дорожча, ніж минулого року.

Ключові гравці вважають таке подорожчання тимчасовим явищем. Більшість великих виробників планують продавати капусту на початку лютого, через що пропозиція капусти на ринку збільшиться, а відпускні ціни знизяться.

В першій половині листопада значно подорожчала цибуля. За тиждень ціни на неї зросли на 25%. Згодом почала зростати вартість картоплі. За тиждень вона стала на 17% дорожче.

В середині листопада змінились ціни на огірки та буряк. Тепличні огірки за тиждень здорожчали на 10%, а буряк за цей час здешевшав на 19%.

Наприкінці останнього місяця осені відчутно зросли ціни на капусту. Вони підскочили за тиждень приблизно на 20%. В перший день грудня повідомлялось, що знов підскочили ціни на картоплю – на 20% за тиждень.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчала білокачанна капуста: що відбувається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі