субота, 09 квітня 2022 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

В РФ припиняють виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих

В РФ припиняють виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих
В Росії припиняють виробництва кораблів. Фото: gur.gov.ua

У Росії склалася критична ситуація з будівництвом та обслуговуванням кораблів.

Причина у тому, що відсутні іноземні комплектуючі, а також значно погіршилося фінансове становище. Про це повідомляється на сайті Головного управління розвідки МО.

Відомо, що АТ "Восточная верфь" у Владивостоку має побудувати два морські танкери, два малі ракетні кораблі, два пересувні морські причали. Також здійснювати ремонт та обслуговування суден. Все це на суму 35 млн руб.

Однак розвідники отримали лист військового представника МО РФ, де зазначено, що на початку квітня всі роботи призупинено. Крім того, там звільняють персонал та зірвали терміни виконання контрактів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штучний дефолт" - у Кремлі прокоментували виплату боргів рублями

У підприємстві готуються до початку процедури банкрутства.

Ще один лист свідчить про нестачу іноземних компонентів для будівництва кораблів та систем. Зокрема, неможливо виробляти рульові колонки, навігаційні комплекси, радіостанції. Російських або азійських замінників знайти не можуть.

"Також зупинено виробництво порохових зарядів для морської артилерії через відсутність іноземних компонентів та відсутність російських аналогів. Очевидно, що російський військово-промисловий комплекс залишається залежним від імпортних високих технологій. Без постачання яких РФ не здатна продовжити виробництво сучасної зброї", - йдеться у повідомленні.

Рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії до SD/SD в іноземній валюті. Це означає "вибірковий дефолт".

Зараз ви читаєте новину «В РФ припиняють виробництво кораблів через брак іноземних комплектуючих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі