субота, 23 вересня 2023 03:37

В опалювальний сезон енергетики запустять всі дев'ять блоків АЕС

В опалювальний сезон енергетики запустять всі дев'ять блоків АЕС
Українські АЕС будуть працювати на повну. Фото: Інтерфакс

В Україні будуть працювати дев'ять енергоблоків атомних електростанцій, підконтрольних Україні.

Вони будуть працювати протягом опалювального періоду, з листопада до березня, наголосив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю "Суспільному".

Навіть без ЗАЕС атомна генерація виробляє понад 50% електроенергії. А відновлювальні роботи після минулорічних обстрілів виконано на 80%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти створили аварійну ситуацію на Запорізькій АЕС: подробиці

Він вважає, що тотального блекауту росіянам зробити не вдасться, хоча ризик відключень світла взимку зберігається. Все залежатиме від масштабів руйнувань.

"Навіть у разі, якщо вони будуть досить відчутними, це буде певний проміжок часу, який нам знадобиться на запуск енергосистеми. Тому тієї мети, яку росіяни собі ставили й, можливо, ставлять на цю зиму – це тотальний блекаут, скоріш за все не досягнуть", – підсумував Галущенко.

Уночі 21 вересня російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55. Ворог випустив 43 крилаті ракети із 10 літаків стратегічної авіації.

Росія вже почала цілити по об'єктах енергетичної інфраструктури, розповів військовий експерт Іван Киричевський.

Зараз ви читаєте новину «В опалювальний сезон енергетики запустять всі дев'ять блоків АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі