пʼятниця, 05 травня 2023 11:33

В НБУ сказали, коли в Україні підвищать тарифи на комуналку

В НБУ сказали, коли в Україні підвищать тарифи на комуналку
Тарифи на комуналку зростатимуть поступово. Фото: Gazeta.ua

Підвищення тарифів в Україні буде поетапним і триватиме впродовж декількох років.

Потреба приведення адміністративних цін і тарифів до їхнього економічно обґрунтованого рівня стане основним чинником зростання інфляції в Україні у наступні роки, свідчить інфляційний звіт за квітень від Національного банку.

"Зважаючи на високу соціальну значущість тарифів, очікується, що їхнє підвищення супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки. На прогнозному горизонті рівень адміністративної інфляції визначатимуть насамперед урядові рішення з приведення тарифів на послуги ЖКГ до ринкових рівнів у зв'язку з потребою усунення дисбалансів в енергетичному секторі", – зазначають експерти НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курс євро рвонув угору перед вихідними: що з доларом

Прогноз НБУ враховує можливе підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів в поточному році. Натомість мораторій на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання завершиться лише в наступному році.

В уряді України планують підвищити тарифи на електроенергію для населення. Проте принаймні до 31 травня вони залишаться на колишньому рівні.

За попередніми даними, на 1 травня міжнародні резерви України становили $35 943,2 млн. Такий обсяг є рекордним за останні 11 років.

Зараз ви читаєте новину «В НБУ сказали, коли в Україні підвищать тарифи на комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі