пʼятниця, 13 червня 2014 13:15

В Криму закривають винні магазини

В Криму закривають винні магазини
Фото:rhsv.ru

Продаж кримського вина впав на 90%

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив власник винного магазину у Бахчисараї Арсен Ісмаілов.

"З початку травня до сьогодні в магазині ми продали п'ять пляшок вина. В Криму своя особлива специфіка продажу вина. Якраз наш тримався на екскурсійних програмах, коли під час дегустації вина туристи купували вино в пляшках", - каже Ісмаілов.

Дегустація з шести різних вин обходилась у 50 гривень. В магазині проводили ще й міні-екскурсію по історії вина.

"Після дегустації гості купували до десяти пляшок вина, - каже Ісмаілов. - Ми розраховували, що продажі збільшаться з відкриттям курортного сезону, але туристів нема. За звичай в червні в нас по 15-20 екскурсій на день, а тепер якщо є одна то за щастя. Витрати на магазин чималі. Треба платити за оренду, світло, бо деяке вино зберігаємо у холодильниках. З зими ми працюємо собі в збиток".

Продажі Кримського вина зменшились на всьому півострові.

"Справді, продажі кримського вина впали на 90%, - каже керівник держпідприємства "Новий світ" Яніна Павленко. - Падіння попиту відбулося через те, що нам не надають російську акцизну марку, а з українськими акцизами виходити на ринок не маємо права. Але ми поки не звільняємо людей, сподіваємось за кілька місяців ситуація покращиться".

Зараз ви читаєте новину «В Криму закривають винні магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі