пʼятниця, 04 лютого 2022 15:59

Уряд змінив граничну вартість на бензин і дизпаливо - АЗС підняли ціни

Міністерство економіки України оприлюднило нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Ціни на пальне відразу поповзли вгору.

На офіційному сайті відомства йдеться про те, що середні розрахункові ціни для бензину наразі становлять 30,84 грн/л, для дизельного пального - 28,30 грн/л. Таким чином, середня вартість цих видів пального збільшилася на 1,59 грн/л - для бензину та на 1,46 грн/л - для дизельного пального відповідно, порівняно з даними, які оновлювалися наприкінці січня.

Із урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 35,84 грн/л, на "звичайне" дизпальне - 35,30 грн/л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросли граничні ціни на пальне. Скільки коштуватиме бензин

Українські мережі АЗС у п'ятницю, 4 лютого, миттєво відреагували на повідомлення і скорегували ціни на бензин та дизельне пальне.

За інформацією Консалтингової групи "А-95", середня ціна бензину А-92 зросла в країні на 53 коп./л і склала 32,55 грн/л, бензин А-95 подорожчав на 58 коп./л - до 33,47 грн/л , а дизельне пальне – на 52 коп./л, до 32,75 грн/л.

 

За місяць бензин марки А-92 подорожчав на 2,48 грн. Бензин А-95 додав 2,6 грн, дизпаливо — 2,74 грн.

На думку експертів, на вартість нафтопродуктів впливають зовнішні котирування, за якими йде розрахунок із виробниками та постачальниками. Друга причина — курс валют, третя — поточна ситуація на ринку.

Зараз ви читаєте новину «Уряд змінив граничну вартість на бензин і дизпаливо - АЗС підняли ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі