пʼятниця, 11 жовтня 2013 16:56

Українські лікарні отримають 300 мільйонів доларів

Світовий Банк надасть Україні впродовж 5 років 300 мільйонів доларів для покращення надання медичних послуг. Про це заявив Паоло Карло Беллі, координатор проектів сектору людського розвитку Представництва Світового Банку в Україні, Білорусі та Молдови у клінічній лікарні "Феофанія".

Лікарня отримала 10 жовтня сертифікат, який підтверджує, що там надаються медичні послуги на рівні європейських клінік.

Автор: Фото надані організаторами
  Паоло Карло Беллі
Паоло Карло Беллі

"Якість медичної допомоги не завжди залежить від грошей. Її можна покращити навчаючись на прикладі передових спеціалістів. В Україні є багато кваліфікованих лікарів, але є такі, чий рівень треба покращувати", - сказав Паоло Карло Беллі.

Феофанія має радіохірургічний центр, застосовує новітні методики в лікуванні онкологічних недуг. На її прикладі вчитимуться інші українські клініки. Зокрема тут для українських лікарів проводять майстер-класи з оперування провідні хірурги світу. Ця практика, а також передача досвіду триватиме далі.

Автор: Фото надані організаторами
  Ігор Семенів
Ігор Семенів

"Ми ділитимемось також досвідом розробки та впровадження систем управляння якістю медичної допомоги та навчання медичного персоналу", - сказав головний лікар Клінічної лікарні "Феофанія" Ігор Семенів.

В системі покращення надання медичних послуг населенню та доведення їх до світових стандартів передбачено й поширення медичної грамотності серед населення.

"Громадяни різних соціальних груп мають більше дізнатися про свої права в охороні здоров'я та мати рівний доступ до надання медичної допомоги", - підкреслила керівник програм з охорони здоров'я генерального директорату з питань демократії Ради Європи Мехрі Ґафар-Заде.

Автор: Фото надані організаторами
  Мехрі Ґафар-Заде
Мехрі Ґафар-Заде

Зараз ви читаєте новину «Українські лікарні отримають 300 мільйонів доларів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі