середа, 13 березня 2024 15:21

Українці стали більше донатити. Скільки гривень у середньому

Українці стали більше донатити. Скільки гривень у середньому
Усе більше українців регулярно донатять на допомогу ЗСУ. Фото: НБУ

Дедалі більше українців регулярно донатять на допомогу Збройним силам України.

Про це йдеться у дослідженні "Споживацькі настрої українців у другий рік повномасштабного вторгнення" від "Делойт", повідомила "Економічна правда".

92% українців донатять на допомогу ЗСУ або постраждалим внаслідок воєнних дій, що на 2 в.п. більше, ніж у 2022 році.

33% опитаних роблять це систематично, що на 13 в. п. більше, ніж позаторік.

За даними дослідження, більш ніж удвічі зросла кількість українців, які донатять регулярно, перебуваючи за кордоном - із 17% до 38%.

При цьому абсолютна більшість споживачів (70%) бойкотують виробників товарів/продавців, які не залишили ринок країни-агресорки Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення російського танкера: у ВМС дали подробиці

"Українці найбільше довіряють зборам коштів від знайомих, друзів та колег. Їх підтримують понад 75% опитаних, а середня сума донату становить 147 гривень", - повідомляють.

Друге місце за рівнем довіри посідають великі благодійні фонди, такі як "Повернись живим", фонд Сергія Притули, а також збори Лачена (Ігоря Лаченкова), на них донатять майже 71% респондентів.

На державні збори (такі як UNITED24) донатить теж значна частина населення - понад 60%, при цьому розмір середнього донату становить 121 грн.

22 лютого волонтер Сергій Стерненко разом із ініціативою UNITED24, Monobank і блогером Ігорем Лаченковим оголосили збір на морські дрони СБУ Sea Baby. За три дні українці зібрали 297,5 млн грн на 35 морських дронів.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали більше донатити. Скільки гривень у середньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі