середа, 07 серпня 2013 05:20

Україна запросила російських експертів перевірити фабрики Roshen

Україна запросила російських експертів перевірити фабрики Roshen
Фото: dt.ua

Україна закликала Росію відновити імпорт продукції Roshen і запропонувала російським експертам провести, якщо необхідно, перевірку якості продукції компанії на фабриках-виробниках.

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, пише УНІАН.

"Ми хочемо, щоб будь-які інспектори з російського боку, якщо є в цьому необхідність, приїхали на фабрики виробника і провели перевірки і ще раз переконалися в тому, що продукція якісна. Якщо будуть виявлені якісь недоліки, тоді розробимо план їхнього усунення", - заявив Максюта.

Він також додав, що, на його думку, сьогодні є всі умови і підстави для того, щоб відкрити доступ продукції на ринок і дати можливість українським фабрикам працювати в тому режимі, в якому вони працювали раніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська делегація вже готова виїхати до Росії на переговори по "солодкій війні"

Нагадаємо, 30 липня Росспоживнагляд заявив, що цукерки "Рошен" порушують вимоги законодавства РФ за органолептичними показниками (колір, запах, смак), мають токсичні домішки, зокрема бензапірен, і не відповідають інформації, яка вказана на етикетці.

Згодом Росспоживнагляд заявив, що 90% виробів "Рошена" не відповідають нормі, більшість з них — через неправильне маркування.

Відзначимо також, що Молдова, Білорусь, Казахстан і Таджикистан не виявили в складі українських цукерок будь-яких небезпечних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Україна запросила російських експертів перевірити фабрики Roshen». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі