четвер, 05 травня 2022 13:12

Україна та Британія на рік скасували торгові мита й квоти

Україна та Британія на рік скасували торгові мита й квоти
Українські товаровиробники зможуть експортувати більше продукції на британський ринок. Фото: pixabay.com

Україна та Велика Британія юридично закріпили скасування ввізного мита та тарифних квот у двосторонній торгівлі.

Угода діятиме 12 місяців, але може бути продовжена, повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

"Українські товаровиробники зможуть експортувати більше продукції на британський ринок. Йдеться, зокрема, про борошно, зерно, молочну продукцію, м'ясо птиці та напівфабрикати, томатну пасту, мед, кукурудзу, пшеницю, соки, гриби, цукор. Саме ці товари Україна традиційно експортує до Британії", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія запровадила нові санкції проти РФ - подробиці

2021 року товарообіг між Україною та Великою Британією зріс майже на 57% і склав $2,2 млрд. Причому особливо активізувався експорт (+62%), що досяг обсягу більш ніж у $1 млрд.

Угода не лише сприятиме розвитку українського виробництва, а й збільшить надходження валютної виручки, тобто зміцнить економіку України.

У перспективі український бізнес також зможе збільшити експорт товарів із високою доданою вартістю.

Сполучені Штати Америки підписали договір із Великою Британією, який скасовує мито на торгівлю сталлю, чавуном і алюмінієм. Такий крок викликаний необхідністю замінити російську сировину на провідних світових ринках. У відповідь Британія знімає імпортне мито на декілька груп американських товарів, зокрема віскі, джинсові вироби, мототехніку, а також комплектуючі до неї.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Британія на рік скасували торгові мита й квоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі