четвер, 18 грудня 2014 15:11

Україна повинна брати вугілля у бойовиків - менеджер Ахметова

Україна повинна брати вугілля у бойовиків - менеджер Ахметова

Україна повинна привезти вугілля з Донбасу - це найбільш вигідне рішення. Про це на прес-конференції заявив керівник антикризового енергетичного штабу ДТЕК Дмитро Сахарук, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Потрібна політична воля, щоб антрацитне вугілля почати вивозити. Домовитись зі стороною, яка контролює ці території. Іншого вибору немає. З-за кордону ввозити його не можна. По-перше - дорого, по-друге - довго везти", - заявив він.

Менеджер Ахметова розповів, як Україна може організувати переговори з бойовиками.

"І з однієї, і з іншої сторони є переговорники, які повинні створити зелені коридори для вугілля. СБУ й прокуратура можуть проконтролювати, що у вагонах немає бойовиків та вибухівки", - сказав співробітник ДТЕК.

Він зауважив, що вугільні підприємства, які працюють в зоні АТО, зареєстровані в Україні і управляються з території України.

"Готівкою розраховуватись, звісно, неможливо. Але ж можна гроші кинути на картку шахтарю. Хто каже, що ці гроші йдуть на підтримку тероризму - лукавить", - вважає Сахарук.

Він підтвердив, що в Україну невеликими партіями ввозять та продають вугілля з нелегальних копанок, які знаходяться в зоні АТО.

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна брати вугілля у бойовиків - менеджер Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі