неділя, 27 березня 2022 14:54

Україна почала постачати зерно у Європу залізницею

Україна почала постачати зерно у Європу залізницею
Українські морськи порти залишаються заблокованими, тому експорт здійснюють залізницею. Фото: agropolit

Трейдери здійснили перші поставки української кукурудзи до Європи поїздом.

Морські порти України залишаються заблокованими через вторгнення Росії. Про це повідомляє Reuters.

Україна є великим світовим виробником та експортером зерна, і майже весь її експорт традиційно поставляється з чорноморських портів. Щомісячний експорт зернових до війни перевищував 5 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі бояться голодних бунтів, бо в Україні зривається посівна

Україна все ще має значні обсяги зерна на складах, може почати експортувати його потягами через західний кордон, заявили трейдери та представник сільського господарства.

"Перші партії у кілька тисяч тонн кукурудзи вже експортували через західний сухопутний кордон України. Труднощі з логістикою зберігаються, а пропозиція все ще переважає попит", – йдеться у повідомленні.

Українські транспортні органи заявили, що потягами з України до Європи можна експортувати до 600 тисяч тонн зерна на місяць.

Окупанти хаотично мінують зайняту місцевість та нищать сільськогосподарську техніку, щоб поставити під загрозу початок посівної кампанії у цих регіонах.

Від посівної кампанії в Україні залежить не тільки добробут і продовольча безпека наших громадян, а й багатьох країн у світі. Через війну посівна у багатьох областях під загрозою. До 500-700 млн людей в світі можуть опинитися за межею голоду без поставок зерна з України.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала постачати зерно у Європу залізницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі