понеділок, 11 березня 2024 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна планує розвантажити пункти пропуску з Польщею

Україна планує розвантажити пункти пропуску з Польщею
Контейнерні перевезення Чорним морем з портів Великої Одеси дозволять розвантажити кордон з Польщею. Фото: pixabay.com

Контейнерні перевезення по Дунаю з портів Ізмаїла та Рені, а також Чорним морем з портів великої Одеси дозволять Україні розвантажити кордон із Польщею.

Наразі є очікування, що перші контейнерні судна підуть з Одеси і в Одесу вже найближчими місяцями, заявив віцепрем'єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає "РБК-Україна".

"Зараз частина контейнерних перевезень здійснюється через порти Польщі, а далі вантажівками контейнери потрапляють в Україну. Якщо ми повернемось до контейнерних перевезень з портів великої Одеси, то частину трафіку точно знімемо", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомо, як можна виконати вимоги польських фермерів - єврочиновник

Після минулорічних обстрілів портів частину інфраструктури вдалося відновити.

"Але отримання обладнання для ремонту деяких терміналів потребує часу - якщо не років, то 10-15 місяців", - додав посадовець.

З 1 березня польські фермери частково блокують головну трасу на колишньому прикордонному пункті пропуску між Польщею та Литвою. Вони перевіряють вантажівки, посилаючись на побоювання, що частина українського зерна, імпортованого до Литви, повертається до Польщі. Литовських фермерів водночас більше турбує імпорт російського зерна, заявив голова Асоціації виробників зерна Литви Аушріс Мачіяускас на тлі часткової блокади фермерів на польсько-литовському кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Україна планує розвантажити пункти пропуску з Польщею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі