вівторок, 20 жовтня 2015 01:52

Україна підтвердила готовність до переговорів із РФ про авіасполучення

Україна підтвердила готовність до переговорів із РФ про авіасполучення
dt.ua

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що і його міністерство, і Державіаслужба України готові до переговорів про авіасполучення, які запропонувала Росія.

"Час, місце їхнього проведення та склад української делегації повідомимо додатково", – написав він у фейсбуці, підтвердивши, що Державіаслужба отримала листа з пропозицією таких переговорів від "Росавіації".

Нагадаємо, раніше Федеральне агентство повітряного транспорту Російської Федерації (Росавіація) направило Державній авіаційній службі України листа з проханням негайно провести переговори з питань повітряного сполучення між країнами. У листі агентство заявило, що до нього звернулися кілька українських авіакомпаній із запитами про дозвіл відкрити рейси між містами двох країн. Чому для відповіді на ці запити необхідні "термінові переговори", "Росавіація" не пояснила.

Наприкінці вересня Україна наклала санкції на низку російських авіакомпаній через порушення ними норм двосторонньої міжурядової угоди про повітряне сполучення: 27 компаній, серед них такі найбільші, як "Аерофлот" чи "Трансаеро", потрапили під санкції через багаторазове незаконне порушення ними повітряного простору України в перебігу польотів між Росією і тимчасово окупованим Кримом.

У відповідь Російська Федерація як "дзеркальний захід" ввела з 25 жовтня поточного року заборону на польоти українських авіакомпаній до міст Російської Федерації. Повідомлення про заборону польотів вже отримали три українські авіакомпанії - "МАУ", "Дніпроавіа" і YanAir.

1 жовтня Україна офіційно звернулася до російської влади з вимогою роз'яснити причини введених нею санкцій проти українських авіакомпаній, проте РФ так і не відповіла.

Зараз ви читаєте новину «Україна підтвердила готовність до переговорів із РФ про авіасполучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі