пʼятниця, 09 грудня 2011 14:05

Україна оголосила ціну продажу ще двох енергокомпаній

Україна оголосила ціну продажу ще двох енергокомпаній

Початкова ціна продажу державного пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Вінницяобленерго" в розмірі 50% статутного капіталу на приватизаційному конкурсі становитиме 167,65 млн грн, 45% ПАТ "Чернівціобленерго" - 65 млн грн.

Відповідні умови проведення конкурсу затверджені розпорядженнями Кабінету міністрів № 1225 і № 1226 від 2 листопада 2011 року, тексти яких оприлюднені сьогодні.

Згідно з умовами, учасник конкурсу з придбання акцій енергопостачальної компанії повинен три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів виставленої на продаж обленерго, або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Ці умови співпадають з умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій "Київенерго", 40,061% "Донецькобленерго" і 50% "Закарпаттяобленерго".

Ахметов продав львівській енергокомпанії вугілля вдвічі дорожче від державної ціни

Нагадаємо, єдиним учасником конкурсу з продажу 45,103% "Західенерго" став найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова, що запропонував за акції підприємства 1 млрд 932,1 млн грн.

Пізніше "ДТЕК" погодився з пропозицією Фонду держмайна України провести незалежну оцінку виставлених на приватизацію 45,103% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Західенерго".

Зараз ви читаєте новину «Україна оголосила ціну продажу ще двох енергокомпаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі