четвер, 08 грудня 2011 09:12

Ахметову на 49 років віддали найбільші підприємства вуглепрому

Ахметову на 49 років віддали найбільші підприємства вуглепрому

Найбільший в Україні приватний енергохолдинг "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова і Міністерство енергетики та вугільної промисловості 1 грудня підписали договори про концесію цілісних майнових комплексів "Ровеньки-" і "Свердловантрацит" терміном дії 49 років.

Про це повідомляється в прес-релізі "ДТЕК".

Договори укладені за підсумками вперше проведених в Україні відкритих концесійних конкурсів, результати яких були оприлюднені 23 листопада 2011.

Управляти майном державних вугільних підприємств будуть ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит" і ТОВ "ДТЕК Свердловантрацит".

"Ми чітко уявляємо, як будуть розвиватися" Ровеньки-" і "Свердловантрацит" до 2030 року. На найближчі п'ять років розроблено інвестпрограму в обсязі понад 6 млрд грн, цілями якої є вихід на сумарну видобуток близько 15 мільйонів тонн антрациту в рік, збільшення продуктивності праці та впровадження новітньої техніки ", - наведені в прес-релізі слова генерального директора "ДТЕК" Максима Тимченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов продав львівській енергокомпанії вугілля вдвічі дорожче від державної ціни

Згідно з договором концесії, капітальні вкладення в "Ровенькиантрацит" в 2012-2016 роках сягнуть 2 млрд 998 млн грн. Крім того, враховані соціальні зобов'язання перед працівниками. В умови концесії внесено стовідсоткове працевлаштування всіх працівників ДП ??"Ровенькиантрацит" на нове підприємство ТОВ "ДТЕК Ровенькиантрацит". Гірники як і раніше будуть безкоштовно одержувати побутове паливо, йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов погодився на переоцінку львівської енергокомпанії перед купівлею

За словами генерального директора ДП "Свердловантрацит" Олександра Коваля, наведеними в прес-релізі, відповідно до концесійного договору, підприємство в найближчі 20 років планує освоїти понад 20 млрд грн, що дозволить реалізувати масштабні плани з розвитку виробництва. Коваль, крім того, висловив упевненість, що в найближчому часі річний рівень видобутку ДП "Свердловантрацит" переступить межу в 7 млн ??тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов дає за львівську енергокомпанію на 100 тисяч більше від стартової ціни

"Ровенькиантрацит" (сім шахт) і "Свердловантрацит" (п'ять шахт) входять до п'ятірки найбільших за обсягами видобутку вугілля підприємств країни і на сьогодні є найбільшими ДП за цим показником.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову на 49 років віддали найбільші підприємства вуглепрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі