вівторок, 06 лютого 2024 12:49

Українська енергетична біржа впровадила додатковий функціонал в ЕТС
Подія

 

З липня 2021 року всю необроблену деревину та пиломатеріали реалізують на ліцензованих товарних біржах. Однією з них є ТОВ "Українська енергетична біржа", яка вже понад 2 роки проводить прозорі, успішні конкурентні торги зазначеним товаром.

Завдячуючи електронним аукціонам учасники можуть придбати чи продати сировину за справедливо сформованою вартістю; скористатись блоком аналітики та переглянути індекси середньозважених цін. Крім цього, на біржі працює система моніторингу, яка допомагає контролювати якість та кількість виконаних біржових угод.

Команда УЕБ постійно працює над удосконаленням своїх процесів й підвищує якість послуг. Саме тому, нещодавно було запроваджено додатковий функціонал – повідомлення про порушення.

Автор: Українська енергетична біржа
  Костянтин Шевчук, заступник генерального директора УЕБ
Костянтин Шевчук, заступник генерального директора УЕБ

"Ця функція має на меті своєчасне реагування на порушення та забезпечення дотримання учасниками біржових торгів законодавства й зобов'язань. Вони встановлені правилами біржі, вимогами регламенту та інших нормативних документів", – розповідає про нововведення Костянтин Шевчук, заступник генерального директора УЕБ.

Учасник біржових торгів, чиї права були порушені, має змогу повідомити про це біржу. Тепер також з'явилась можливість направити повідомлення про порушення за допомогою сервісу, який розміщений безпосередньо в електронній торговій системі біржі, з обов'язковим додаванням відповідних підтверджуючих документів.

Автор: Українська енергетична біржа
 

Для встановлення ознак порушення по отриманому повідомленню учасника, ЕТС біржі автоматично відправляє запит сторонам договору. За його умовами учасник торгів зобов'язаний протягом 3 робочих днів надати відповідні пояснення, документи і т.п.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біржі та регулятор визначили перспективи та завдання для подальшого розвитку організованих товарних ринків

"Сподіваємось, що завдяки цьому впровадженню учасники отримають зручний інструмент, який дозволяє оперативно вирішувати питання та проблеми під час виконання біржових договорів купівлі-продажу. Відповідно, перемогою на торгах процес реалізації необробленої деревини на УЕБ не завершується. Важливо, надавати якісний постторговий сервіс", – зазначає Костянтин Шевчук.

Українська енергетична біржа проводить відкриті, конкурентні та доступні торги необробленою деревиною та намагається зробити максимально зручні умови для їх учасників. Для створення бенчмарку та прозорості на УЕБ впровадили індекси середньозважених цін на круглі лісоматеріали та деревину дров'яну. Переглянути їх може кожен охочий на сайті біржі у розділі "Біржові котирування".

Зараз ви читаєте новину «Українська енергетична біржа впровадила додатковий функціонал в ЕТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі